Tüm sayfa görüntülemeleri

25 Nisan 2017 Salı

RÜYALARIMIZIN ESİRİMİYİZ ACABA

Rüya..
Hayatımızın yaklaşık üçte_ birini uykuda geçirmekteyiz. Bu da 60 senelik bir ömrün 20 senesi demektir. Uyku günlük çalışmalardan yorgun düşen insan bedeninin sinirlerinin dinlenme zamanıdır. Ünlü ruhbilimci Sigmund Freudun da araştırmalarının büyük bölümünü oluşturan uyku sırasında kişinin bilinç altında düşüncelerinin özlemlerinin ya da isteklerinin bir film şeridi gibi göz önünden geçtigi varsayılır. İşte bizler bu olguya rüya adını veriyoruz.                                                             Bazen öyle rüyalar görürüzki birkaç gün etkisinden çıkamayız .Gördüğümüz rüyalarımızın birde yorumlama kısmı var tabiki ,ben sabahları muhakkak annemle telefonda bir rüya dwğerlendirmesi yaparım oda rüyaları genelde çaktırmadan benim beklentilerim doğrultusunda yorumlar ,bazılarımızda hemen internetten gördüğümüz rüyayayı yazıp yorumlatıp ,okuruz.                                                                                              Peki hayatmızın yaklaşık üçte birini uykuda geçirdiğimiz zamanda rüyalarımız bizlere yön göstericide olabilirmi,geçenlerde okuduğum bir makale aynen şöyleydi...

Niels Bohr adlı bir yüksek okul öğrencisi genç şöyle bir rüya görür Kendisi güneşin kızgın gazlarla dolu merkezinde duruyor ve gezegenler ince ipliklerle bağlı oldukları güneşin etrafında dönüyorlardı. Her gezegen Bohr'un yakınından geçerken bir de düdük çalıyordu. Sonra yanan gazlar soğuyup katılaştı güneş ve gezegenler uzaklaşıp gitti ve Bohr uyandı. Bu rüya  atom yapısı arasında bir benzerlik olduğunu gösteriyordu. Böylece atomun ilk modern tablosu ortaya çıktı. Ortada bir çekirdek (nucleus) ile bunun etrafinda dönen elektronlar... Yani modern atom teorisi bir rüya ile baslamış oluyor.”hatırlanmalı?
1. Siz uyurken rüya gormenizi sağlayan suuraltiniz gereken tum bilgi ve kaynağı beyninizden alır, bu bilgi alisverisi ve bilgi kaynağı uyanikken gerceklesmez. Insan beyni uyanik iken değişik çalışir. Sizin rüyalarınız suuraltinizin, istek ve duygularinizin disa vurmasini sağlayan bir pencere gorevi gorur.
2. Ruyanizi hatirlamaniz, sizin bilgi yonunden gelismenizi, sahip olduğunuz değerlerin farkina varmanizi ve manevi yönden kendinizi gelistirmenizi saglar. Ruyalar sizin kendinizi nasıl gördüğünüzu, kendiniz hakkında neler dusundugunuzu yansitir, size ilham kaynağı olur, alim ve bilgili bir insan olmanızı saglar, hayal dünyanızı zenginlestirir ve zihinsel yönden gelismenize katki saglar.
3. Ruyalari hatirlamak sizi daha dikkatli bir insan yapar, kendine güveninizi artirir,kendinden emin ve güçlü bir insan yapar. Ruyanizi hatirlamakla aslinda siz duygularınızı tasvir etmis olursunuz, aynı zamanda kendi kendinizi sorgulamis olursunuz.
4. Ruyalar sizin zor kararlar almanizda size yardımci olur, evlilik veya insanı iliskiler konularinda alacaginiz kararlarda size yardımci olur, kafaniza takilan saglik sorunlarıniz varsa size karar vermenizde yardımcil olur, geçim derdi ceken insanlarada darbogazi atlatmakta faydali olur.
5. Ruyalari hatirlamak stresli yaşamı sona erdirmekte size yardımci olur. 
6. Kendiniz hakkında yeni şeyler ögrenirsiniz, size yeni şeyler başarma konusunda destek ve ilham verir.

Rüyalar Hakkında Bilimsel Gerçekler

Rüya görmek hayatımızın en gizemli ve ilginç anlarından birisidir
Eski Romalılar zamanında yani Hz Isanın ölümünden 100 yıl sonrası, tam hesaplarsak 2000 yıl öncesine denk gelir, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların gördüğü rüyalar çözümlemesi ve yorumu yapılmak üzere devlet senatosunda görüşülürdü. Bu rüyalar tanrının insanoğluna verdiği mesajlar olarak kabul edilirdi ve hatta ordu komutanları katıldıkları savaşlara ve kampanyalara bu rüya yorumcularını da yanlarında götürürlerdi. Buna ilaveten söylemek gerekirse bir çok meşhur ressam rüyalarında aldıkları ilhamla dünya çapında tanınan tablolarını yaratmışlardır. Ama biz rüya hakkında ne kadar bilimsel bilgiye sahibiz ?

Rüyalar Hakkında Önemli Sözlerden Örnekler

Ruya hakkında dünya capinda soylenen anlamli sozler.
Insanlarin gelecegi rüyalarının guzellegine inanan insanlara baglidir.
Ruyalarimiz sormasini bilmedigimiz sorulari bize cevaplar.
Yorumu, tabiri yapilmamis bir rüya okunmamis bir mektuba benzer.
Ruyalar yarinin sorularina bugun verilen cevaptir.
Herkes uykuya dalar, uykuda herkes bir dahidir, uykuda kasap ile bir şairin yazarlığı aynı değerdedir.
Ruyalariniza dikkat edin, Allahin (CC) melekleri çoğu zaman bizimle melekleri vasitasiyla kalblerimizle uykumuzda dolaysız olarak konusurlar.
Ruyalar bizim gerçek zekamizi ve insanlık varligimizi ifade ederler, farkinda olmadigimiz değerlermizi ruyalarimizda teshiz ederiz.
Ruyalar bedavadir oyleyse rüyalarınızı esaret altına almayin.
Ruya görmekle aslinda biz kendi dunyamiza girmis oluruz.
Ruyalar tabiatin telesekreteridir, o zaman arada bir mesajinizi dinlemeyi unutmayin.
Insanlar birbirlerinden uzun sure ayri kalamazlar ama rüyalarında omur boyu birlikte yasayabilirler.
Ancak ruyanizda gördüğünüz şeyler sizin için gerçek olabilir.
Insanlarin kişilik karakteri gordukleri rüya turuyle doğru orantilidir.
Vizyonunu görmek isteyen kalbini dinlesin, kalbini dinlemeyen rüya görmeye baslar, kalbini dinleyen ise alim olur.
Gozardi ettigimiz her şey ruyamizda bizden ilgi ister.
Herkesin kaderi rüyasında yazilidir.
Ruyalar hayatimizin vazgecilemez bir parcasidir.
Ruyalar karakterimizin temel tasidir.
Ruyalar devam ettiği surece gercektir ama hiç hayal aleminde yaşamadikmi ?
Hayatta insanin en zevk aldigi yer yataktir, ama rüya görmek için kimsenin yardımına gereksinimi yoktur.
Bizim için en gerçek yaşam ruyalarimizin gerçeğe donustugu andir.
Insanlarin rüya görmeye olan gereksinimi beslenmeleri kadar onemlidir.
Ruyalar hakikatten daha gercektir, herkesin rüyası kendisi için hakikattir.
Gordugumuz veya görülen her şey ya bir rüya ya da onun bir parcasidir.
Ruyalar her birimiz için haftanin her gecesi güvenli bir şekilde insanlık dişi haraket etmemizi saglar.
Ruyalar gerceklerin bir tohumudur.
Uyku kalbi guzellestirir, 

7 yorum:

  1. Kaleminize sağlık, ilgiyle okudum yazınızı. Rüya: Beynin kendi içindeki duygusal karmaşaları-başka bir ifadeyle, içinden çıkmakta zorlandığı konularda- düzenlemeye yapma durumu gibi geliyor bana. Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  2. rüyalar. sondan bir önceki yazımı okusanıza noluur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili deeptone okudum okudum çok güzel olmuş....

      Sil
  3. Rüyalar aslında bilinç altımız ve beklentilerimiz doğrultusunda rem uykusunda ortaya çıkıyor. Nöro sistem ve bilinçalti birlikte çalışarak aslında ne kadar biz absurt rüyalar gorsek dahi bizim hayal gücümüzu ve isteklerimizi korkularımızı bizlere sunar. Size Joseph Murphy bilinçaltının gücü kitabini tavsiye ederim. Kaleminize sağlık ilgiyle okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim 😊 tavsiye ettiğiniz kitabı en kısa zamanda okumak isterim ....

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

SKOLYOZ

                                                  SKOLYOZ                                                               ...